Man wordt geboeid afgevoerd.
Man wordt geboeid afgevoerd. Foto: Politie.

Slachtoffers van ontvoering opgepakt vanwege drugshandel

Politie

HILVERSUM - Een 40-jarige man uit Hilversum en een 27-jarige man uit Loosdrecht zijn afgelopen weekend in Rotterdam opgepakt voor drugshandel. Vlak daarvoor had de Hilversummer zich nog bij de politie gemeld, omdat hij en zijn Loosdrechtse maat zouden zijn ontvoerd. 

Het Hilversumse slachtoffer belde zaterdag even voor 18.00 uur met de telefoon van een voorbijganger de politie dat een bekende en hij zojuist onder bedreiging van een vuurwapen waren gedwongen een woning aan de Alerdincksingel binnen te gaan, waar hij was opgesloten in een kast. De drie verdachten waren er vervolgens met zijn maat vandoor gegaan. Hij zich wist te bevrijden, rende de verlaten woning uit en waarschuwde de politie.

In het onderzoek naar de verdwenen man en de verdachten, vonden ze in de geparkeerde auto van de vermiste man een handelshoeveelheid harddrugs. Omdat de twee mannen in deze auto naar Rotterdam waren gekomen en niet duidelijk was van wie de drugs waren, werd de Hilversummer aangehouden als verdachte voor het overtreden van de opiumwet.

Terwijl het onderzoek voortduurde, meldde het tweede slachtoffer zich zondagavond op politiebureau Zuidplein. Ook hij is aangehouden voor overtreding van de opiumwet. Het onderzoek richt zich nu op de drie vermoedelijk Antilliaanse mannen die het duo op klaarlichte dag bedreigden en ontvoerden. Rechercheurs spreken met getuigen en doen buurtonderzoek.

Uit de krant