Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Virtuele Hilversum City Run 'internationaal evenement'

Sport

HILVERSUM - Duizenden sportievelingen zouden komende zondag hun kilometers lopen door Hilversum tijdens de Hilversum City Run. Maar vanwege de coronamaatregelen gaar dat feest niet door. "Voor het eerst in 25 jaar heb ik niets te organiseren", aldus directeur Dick Slotbeek.

En dus is Slootbeek komende zondag niet op het Marktplein te vinden, maar zal hij waarschijnlijk een stuk gaan wandelen of fietsen. "Het is een groot, zwart gat", gragpt hij. "We weten natuurlijk al een tijdje dat het niet doorgaat dit jaar en ik het het geaccepteerd. En er zijn momenteel veel ergere dingen in de wereld. Dan moet je niet zeuren over een Hilversum City Run. Maar ik mis het wel. Ik houd zelfs nu het niet doorgaat toch de weersvoorspellingen in de gaten."

De Hilversum City Run is volgend jaar gewoon weer half april. Dit jaar werd voor het eerst naar mei uitgeweken, omdat er in april andere evenementen - onder andere Pasen en kermis - in de weg stonden. Het maakte achteraf allemaal niks uit. Immers, door corona gingen alle evenementen niet door.

Wel was er dit jaar - en is er nog steeds - voor het eerst de virtuele Hilversum City Run. Mensen kunnen waar ze maar willen een ronde lopen van vijf of tien kilometer. Het enige wat ze moeten doen is een app donwloaden. Tot dusver hebben bijna 750 sportievelingen deelgenomen aan het evenement. En dat waren niet alleen Hilversummers. In zo'n beetje alle hoeken van het land en zelfs in Engeland en Duitsland hebben hardlopers virtueel de Hilversum City Run gelopen. 

Speaker Bert
"Het is een internationaal evenement", lacht de directeur. Hij was zelf uitgegaan van 250 tot 500 deelnemers dus is blij verrast met het aantal deelnemers. Zelf heeft hij in zijn eigen omgeving (in de duinen) vijf kilometer gelopen (zie foto hieronder). In dertig minuten. "Hard zat", vindt Slootbeek. "Normaal sta ik langs de kant maar kon nu lopen. Ik miste wel de warming-up van Fit by Rox, speaker Bert, de muziek langs kant, speakers Ruud en Jan, muziek bij de finish et cetera."

Wie zich nog wil inschrijven voor het evenement, heeft daar nog tot morgenochtend de tijd voor. Dat kan HIER. Deelnemen kost 2,50 euro. Slootbeek denkt er aan om de virtuele loop volgend jaar een vervolg te geven. 


Dick Slootbeek. - Eigen foto

Uit de krant