Voor de deelnemers aan de virtuele run liggen er inderdaad 2020-medailles klaar.
Voor de deelnemers aan de virtuele run liggen er inderdaad 2020-medailles klaar. Foto: Bastiaan Miché

Virtuele Hilversum City Run trekt 773 deelnemers

Sport

HILVERSUM - Liever had Dick Slootbeek gezien dat er afgelopen zondag duizenden mensen door Hilversum hadden gerend. Vanwege de coronacrisis was de Hilversum City Run uit den boze. Toch is het de organisatie gelukt een 'leuk alternatief' te bieden.

Zondag trokken 773 hardlopers toch de schoenen aan om een rondje te lopen. Virtueel dan. Deelnemers konden kiezen uit een loop van 5 of 10 kilometer. Daarmee wilde de organisatie van het Hilversumse evenement toch nog een sportieve uitdaging voorleggen. 

Met een kleine achthonderd lopers, die gisteren tussen 10.00 uur en 24.00 uur hun virtuele rondje konden lopen, blikt de directeur van de Hilversum City Run terug op een 'leuk en heel apart evenement'. De organisatie heeft goede respons gekregen op dit alternatief. "Ja, mensen waren enthousiast. Het is nieuw", aldus Slootbeek. Na afloop van de run konden de deelnemers hun certificaat downloaden. Het is zelfs mogelijk een medaille te ontvangen, maar daar zitten dan wel verzendkosten aan vast.

Dit jaar deed Slootbeek voor het eerst mee aan de loop. In 2021 wil hij gewoon weer langs de kant staan, want hij heeft de nodige zaken van de Hilversumse sportieve dag gemist. Hij noemt de sfeer, de muziek, de gezelligheid en het eindfeest met alle City Run-medewerkers. 

Voor diegenen die volgend jaar mee willen doen - zodat zij alvast in training kunnen - zondag 18 april 2021 staat het hardloopevenement in de agenda. 

Uit de krant