Verbod op samenkomsten en evenementen heeft inkomsten bedrijf tot nul gereduceerd.
Verbod op samenkomsten en evenementen heeft inkomsten bedrijf tot nul gereduceerd. Foto: Bastiaan Miché

Servé Verhuurservice vraagt faillissement aan

Bedrijven

HILVERSUM - Servé Verhuurservice heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank Midden-Nederland. Naar verwachting komt er vandaag al meer duidelijkheid over. Dat maakt het bedrijf, dat gevestigd is aan de Nieuwe Havenweg, vandaag bekend.

Het Hilversumse bedrijf is 27 jaar geleden opgericht en behoort tot de landelijke top-5 van verhuurders op het gebied meubilair, serviesgoed en aankleding van grote evenementen. Ook hier is de coronacrisis heel hard toegeslagen, zoals dat vandaag al bekend werd bij Gooiland (dat gaat in afgeslankte organisatievorm door). Het verbod op samenkomsten en evenementen heeft ervoor gezorgd dat de inkomsten tot nul zijn gereduceerd.

Servé meldt dat zij in de afgelopen periode mede dankzij een tegemoetkoming in de salariskosten vanuit de NOW-regeling de 77 medewerkers in dienst heeft kunnen houden. Maar de situatie blijkt niet langer houdbaar. "Zelfs als de overheidssteun voor nog eens drie of meer maanden zou worden verlengd, is het bedrijf niet langer in staat aan haar financiële verplichtingen te voldoen", meldt de verhuurservice. Een andere keus om het faillissement aan te vragen was er dan ook niet voor de directie en de aandeelhouders, luidt de slotzin van het persbericht. 

Uit de krant