Het raadhuis.
Het raadhuis. Foto: H.P. Föllmi

Weer rondleidingen en tentoonstellingen Dudok Architectuur Centrum

Cultureel

HILVERSUM - Het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in het Hilversumse raadhuis, gaat maandag 1 juni na twaalf weken weer open. Er zijn dan weer rondleidingen door het raadhuis en verschillende tentoonstellingen. 

Om de anderhalve meter afstand tussen bezoekers en gids te garanderen, geldt er een maximum van tien mensen per groep. Bezoekers moeten zich vooraf online aanmelden. Het DAC heeft in overleg met de gemeente Hilversum, een uitgebreid protocol met hygiënemaatregelen opgesteld, met zowel aandacht voor de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers, als voor de veiligheid van de medewerkers van de gemeente die in het raadhuis aanwezig zijn. 

Net zoals voorde coronacrisis, vinden de rondleidingen plaats op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag om 13.30 uur. Bezoekers kunnen op die dagen tussen 12.00 en 16.00 uur ook een bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling ‘Het leven en werk van Dudok’, de experience ‘My digital Dudok’ en de tijdelijke tentoonstelling ‘Pionieren in projectontwikkeling; het grotestadsdenken van Johan Matser’. 

Vanaf 1 juli kunnen groepen weer terecht voor rondleidingen op maat. Ook hierbij geldt een maximum van tien personen per groep. Ook zijn er vanaf de maand juni weer architectuurwandelingen door verschillende delen van Hilversum. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor online aanmelden of met een groep van maximaal tien personen, een wandeling op maat afspreken.

Uit de krant