Afbeelding
Foto: Bob Awick

Tweede coronateststraat in Loosdrecht

Coronavirus

LOOSDRECHT - De tweede coronateststraat in 't Gooi en de Vechtstreek komt op het terrein van de brandweerkazerne aan de Oud-Loosdrechtsedijk 2 in Loosdrecht. Dat heeft de gemeente Wijdemeren bekend gemaakt. 

Vanaf 1 juni mag iedereen worden getest als zij coronaklachten hebben. De komende periode worden er dus meer mensen getest, is de verwachting. Als blijkt dat de testlocatie in Bussum de 250 testen per dag overschrijdt, dan kan de GGD uitwijken naar een nieuw te openen teststraat. 

Deze komt dus in Loosdrecht. Ook hier kunnen per dag 250 mensen, op afspraak, worden getest. De ervaring leert dat de teststraat in Bussum, eveneens bij de brandweerkazerne, nog lang niet volgeboekt is. Per dag komen er ongeveer 30 mensen. Uiteraard kan dit wijzigen nu het testbeleid verruimd wordt. Wanneer de teststraat in Loosdrecht open gaat, is dus nog niet bekend. 

Afgelopen week al meldde de GGD Gooi en Vechtstreek al - zonder de locatie te noemen - dat de tweede straat nagenoeg gereed is. Goed nieuws was ook dat het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het virus gelijk bleef ten opzichte van vorige week. Er zijn 53 inwoners overleden; 29 mannen en 24 vrouwen. 

Het betreft inwoners uit Blaricum (2), Gooise Meren (6), Hilversum (29), Huizen (4), Laren (1), Weesp (10) en Wijdemeren (1). De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 82 jaar (spreiding van 64 tot 98 jaar). De locatie van overlijden betrof 15 keer een ziekenhuis en 38 keer een verpleeghuis.

Uit het wekelijks overleg met het Regionaal Crisisteam Zorg komt een stabiel beeld naar voren in de verpleeg- en verzorgingssector. De bezoekregeling in de verpleeghuizen kan met ingang van deze week worden verruimd voor alle locaties die aan de voorwaarden voldoen (bijv. geen besmettingen in huis).

Uit de krant