Hein Jaarsma verzorgt donderdag de inleiding.
Hein Jaarsma verzorgt donderdag de inleiding. Foto: Bastiaan Miché

Nieuw D-Café D66 over sleutelgebied

Politiek

HILVERSUM - D66 heeft de onlinesmaak te pakken en heeft opnieuw een digitaal café op het politieke menu gezet. Donderdag 11 juni is het hoofdingrediënt van de digitale ontmoeting het veelbesproken sleutelgebied.

Inmiddels is het algemeen bekend dat het college van burgemeester en wethouders het plan hebben opgevat om voor 2040 onder meer het woningbestand flink te willen uitbreiden: tussen de zes- en tienduizend woningen erbij. In de gezamenlijke commissies van volgende week dinsdag 16 juni en woensdag 17 juni staat de ontwikkeling van het spoorgebied tot 2040 op de agenda. B&W vragen aan de gemeenteraad of zij deze zomer drie verschillende scenario's mogen uitwerken (small, medium en large). 

Dit voorstel en het burgerinitiatiefvoorstel, ingediend door onder andere 26 bewonersverenigingen uit Hilversum, komen volgende week aan bod in de politieke arena. D66 wil vooraf bij haar leden en andere belangstellenden inventariseren wat er leeft 'om zo een goede bijdrage aan de discussie te kunnen leveren en haar visie op dit onderwerp te verrijken'. 

Binnen de fractie was er overigens verschil van mening over het sleutelproject. Dat heeft zelfs afgelopen woensdag geleid tot het directe vertrek van Edwin Göbbels, die woordvoerder was op het gebied van ruimtelijke ordening. 

Donderdag willen de Democraten kansen en dilemma's schetsen. Dat gebeurt vanaf 20.00 uur tijdens het virtuele D-Café. Inloggen kan vanaf 19.55 uur. Inschrijven voor deze digitale ontmoeting kan tot donderdag 17.000 uur via www.hilversum.d66.nl.

D66-raadslid Hein Jaarsma leidt de bijeenkomst in. Daarna neemt de nieuwe woordvoerder op dit gebied, Marianne van Vliet, het stokje van hem over en bespreekt onder meer de opgaven die Hilversum te wachten staan de komende twintig jaar. Architect en voorzitter D66-werkgroep wonen Theo Fambach gaat dieper in op de vragen hoe je bijvoorbeeld vier- tot tienduizend woningen kunt toevoegen in Hilversum en wat dat allemaal betekent voor verkeer, geluid, voorzieningen en het sociale leven. Hierna volgt het debat met als centrale vraag: wat willen we als D66?

Uit de krant