Arthur en Lucas Jussen.
Arthur en Lucas Jussen. Foto: Marco Borggreve

Hilversumse broers Jussen heropenen Het Concertgebouw

Cultureel

HILVERSUM - Een bijzonder concert voor de in Hilversum geboren en getogen broers Lucas en Arthur Jussen. Zij geven op 1 juli twee concerten in Het Concertgebouw, dat die dag na 111 dagen de deuren weer opent.  

Het pianoduo geeft twee concerten - om 19.00 en 21.00 uur - voor honderd bezoekers. "Het is voor ons een grote eer om bij deze heropening van de zaal te mogen optreden", aldus de broers in een persbericht. "We kijken er erg naar uit om nog een concert te geven met een publiek, vooral in Het Concertgebouw."

Tijdens deze zogenaamde Bankgiro Loterij ZomerSessie, die in samenwerking met het Tanglewood Music Festival wordt georganiseerd, spelen de broers een selectie van de meest geliefde werken voor piano vierhandig. Waaronder Schuberts Fantasie in f en Ravels betoverende sprookjesvertelling Ma mère l’oye.

Coronaprotocol
Op basis van het protocol voor concertzalen en theaters heeft Het Concertgebouw een uitgebreide set maatregelen geïmplementeerd. Vanzelfsprekend is er 1,5 meter (drie stoelen) ruimte tussen de bezoekers en is er eenrichtingsverkeer ingevoerd zodat bezoekers elkaar niet kruisen. De garderobe is gesloten maar de foyers zijn wel geopend voor een drankje vooraf. Opvallend is ook dat het publiek vanuit het sector-brede protocol wordt gevraagd niet te gaan staan tijdens het applaus, maar te blijven zitten zodat het verlaten van de zaal georganiseerd en goed op afstand gebeurt. Ook wordt Het Concertgebouw voorafgaand aan elk concert uitgebreid gereinigd.

Tickets kosten 45 tot 60 euro. De kaartverkoop start maandag 15 juni om 10.00 uur op www.concertgebouw.nl.  Deelnemers van de BankGiro Loterij bestellen met voorrang vanaf vrijdag 12 juni om 12.00 uur

Uit de krant