Burgemeester Broertjes.
Burgemeester Broertjes. Archieffoto: Bastiaan Miché

Nieuw bijbaantje voor burgemeester Broertjes

Politiek

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes heeft er een nevenfunctie bij. Al enige tijd maakt hij onderdeel uit van het comité van aanbeveling van de Stichting Thomas More.

Daarnaast is de burgervader per 1 maart dit jaar teruggetreden als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Internationaal Film Festival Rotterdam. Aanleiding is het bereiken van de maximale zittingstermijn van acht jaar. 

Broertjes geeft verder aan met enige regelmaat verzoeken te krijgen van organisaties met een maatschappelijke functie om op persoonlijke titel deel uit te maken van een comité van aanbeveling. "Hoewel het hier niet altijd gaat om nevenfuncties zoals bedoeld in de Gemeentewet en er in de regel geen werkzaamheden worden verricht of uren worden besteed, hecht ik eraan om van de gelegenheid gebruik te maken u te informeren over het feit dat ik al enige tijd onderdeel uitmaak van het comité van aanbeveling van de Stichting Thomas More", schrijft Broertjes aan de gemeenteraad. "De tijdsbesteding is nihil."

In totaal heeft Broertjes nu achttien nevenfuncties, waarvan tien ambtsgebonden. De enige bezoldigde functie (waar hij voor betaald krijgt) is die van Voorzitter Raad van Toezicht Consumentenbond (15.787 euro). Voor meer informatie over de Stichting Thomas More, zie HIER.

Uit de krant