Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Wethouder Bart Heller opent zonnedak VvE Centrum Hilversumse Meent

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Op het dak van het appartementencomplex van VvE Centrum Hilversumse Meent zijn 200 zonnepanelen geïnstalleerd. Wethouder duurzaamheid Bart Heller had de eer om het dak op dinsdagmiddag feestelijk te openen. 

De bewoners leveren met hun zonnedak een mooie bijdrage aan de verduurzaming van Hilversum. De VvE heeft eerder al 100 zonnepanelen laten installeren voor het stroomverbruik van de collectieve voorzieningen. Als nieuwe stap in de verduurzaming zijn er onder begeleiding van HilverZon 200 zonnepanelen bijgeplaatst. De extra panelen wekken ongeveer 60.300 kWh stroom per jaar op. 

De opgewekte energie wordt via een particuliere postcoderoos verdeeld over de 68 bewoners van het appartementencomplex. "Super, dat we deze opening samen doen", aldus Heller. "In de huidige tijd dat er zoveel zaken vertraagd zijn of stil liggen, vind ik het belangrijk dat we wel stappen blijven zetten in het verduurzamen van Hilversum. Het plaatsen van deze 200 zonnepanelen is hierin weer een concrete stap voorwaarts. Ik ben er blij mee. Alleen samen kunnen we namelijk bouwen aan een duurzaam Hilversum."

Peter Kroes, voorzitter VvE Centrum Hilversumse Meent, noemt het mooi dat bewoners nu vijftien jaar lang een douceurtje krijgen op hun energienota. "Maar wat we vooral niet moeten vergeten is de enorme vermindering van de uitstoot van CO2. Het milieu en dus wij varen er wel bij." 

"Dit zonnedak is een opsteker in de aanpak van de verduurzaming in de Meent", aldus voorzitter John Dietz van HilverZon. "Wij hopen dat de duurzame keuze die de bewoners van Centrum Hilversumse Meent hebben gemaakt ook bewoners van andere appartementencomplexen zal inspireren." 

Uit de krant