Afbeelding

Bondscoach Sarina Wiegman verrast SC ‘t Gooi

Sport

HILVERSUM - Een grote verrassing afgelopen week voor SC 't Gooi. Tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs werd de Hilversumse vereniging verrast door Sarina Wiegman. 

De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgt van ING. 

SC 't Gooi krijgt dit contract, omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen de vereniging. Op basis van dit voorstel is SC ‘t Gooi door de jury geselecteerd als één van de zestig clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat.

ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen. "Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van SC 't Gooi is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan", zegt voorzitter Jolanda Osendarp van SC 't Gooi. Met het sponsorgeld gaan wij een campagne inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. We willen ook meer vrouwelijke trainers en bestuurders aantrekken wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal." 

Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. "Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt", aldus Wiegman. "Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken."

Uit de krant