Afbeelding
Foto: Politie

Politie: geen link tussen beroving Seinhorst en 'kettingrukker'

Politie

HILVERSUM - Het ziet er niet naar uit de beroving van een 52-jarige Hilversumse, in de nacht van maandag op dinsdag, deel uitmaakt van de serie berovingen in deze regio waarbij een zogenaamde 'kettingrukker' oudere vrouwen beroofd. Dat meldt de politie.

Bij winkelcentrum Seinhorst op de Jan van der Heijdenstraat was in de nacht van maandag op dinsdag een 52-jarige vrouw het slachtoffer van een beroving. Zij liet rond 0.30 uur haar hond uit toen zij plotseling werd benaderd door de onbekende man op de scooter. Hij pakte haar zonder enige aanleiding vast en en greep haar bij de keel. De man reed vervolgens weg in de richting van de Eemnesserweg. De vrouw alarmeerde een voorbijganger, die de politie waarschuwde. Het slachtoffer ontdekte pas later dat haar ketting was verdwenen.

Signalement
De verdachte is een man in de leeftijd van 20 tot 30 jaar oud met een normaal postuur, een licht getinte huidskleur en zwart haar en bruine ogen. Zijn lengte is circa 1.75 meter. Hij droeg een zwarte hoodie met een lichtkleurig logo op de linkerborst en had de capuchon over zijn hoofd. Verder droeg hij een zwarte spijkerbroek en witte sportschoenen. Hij sprak Nederlands met een accent. Hij reed op een zwarte scooter.

Eerder berovingen
De recherche heeft de zaak in onderzoek. De politie ziet vooralsnog niet direct een relatie met de reeks berovingen de laatste weken in Midden-Nederland waarbij een nog onbekende man op een scooter oudere vrouwen op straat berooft van hun sieraden. Wel wordt gekeken of er mogelijke overeenkomsten zijn met de eerdere berovingen.

Uit de krant