Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ridders en Leden krijgen alsnog hun koninklijke onderscheiding

Mensen

HILVERSUM - De verrassing was er natuurlijk wel van af, eind april kregen de gedecoreerden al een telefoontje van burgemeester Pieter Broertjes met het bericht dat zij waren benoemd tot Ridder of Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Destijds kon het lintje vanwege de coronamaatregel niet worden uitgereikt. Vrijdag kregen elf Hilversummers hun koninklijke onderscheiding alsnog.

Verschil met de 'normale' lintjesregen - altijd de dag voor Koningsdag - was ook dat niet de burgemeester de onderscheidingen opspeldde, maar een familielid. De twee Ridders in de Orde van Oranje-Nassau zijn Marc van Gelder en Alexander de Lanoy Meijer. 

De negen gelukkige Leden luisteren naar de namen Ahmed Doufikar, Gerard Dubois, Maasje van der Veen - Hoffman, Joke Looije - Loman, Gré Bakker - Randshuizen, Meijndert Ruitenberg, Aaf Buurman - Schilstra, Maria Kruithof - Stoutjesdijk en Cees Brüggemann. 

Arnoud Frankvoort was eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij geniet momenteel echter van een vakantie en krijgt zijn lintje volgende week maandag. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant