Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Eerste 32 studenten Beroepshavo ontvangen diploma

Bedrijven

HILVERSUM - Een bijzonder moment vrijdag voor de eerste 32 studenten die zijn afgestudeerd aan de opleiding Beroepshavo van het MBO College Hilversumse. Zij ontvingen hun diploma. 

MBO College Hilversum is twee jaar geleden deze opleiding gestart met als doel om studenten een alternatieve route te bieden die goed aansluit op het hbo en zo de doorstroom te versoepelen. "Bij de opleiding Beroepshavo is veel ruimte voor zelfontplooiing en aandacht voor de praktijk", is daarbij de gedachte. 

De Beroepshavo is een opleiding voor ambitieuze, young professionals. Hierbij staan de ontwikkeling van talenten, persoonlijke groei en onderlinge samenwerking centraal. De studenten zijn de regisseurs van hun eigen leerproces en studeren in hun eigen tempo. 

Zelfstandige professionals
Deze opleiding biedt studenten de mogelijkheid om in twee of drie jaar, naast een mbo-4 diploma, ook een havo-certificaat of ander erkend certificaat te behalen, zoals Cambridge English. De studenten die nu zijn afgestudeerd zijn breed geschoolde, zelfstandige professionals die klaar moeten zijn voor een hbo-vervolgopleiding.

“Twee jaar geleden is onze eerste lichting gestart met de Beroepshavo", vertelt Ferdy van Straalen, opleidingsmanager van de Beroepshavo. "Samen met het docententeam zijn ze een ontdekkingsreis aangegaan. Dit vraagt om zelfbewuste en vooral ambitieuze studenten met een nieuwsgierige blik, lef, onderzoekende houding en lerend vermogen. Een gedreven groep die niet enkel innovatieve, beroepsgerichte kennis en vaardigheden heeft geleerd, maar zich ook nadrukkelijk heeft ontwikkeld in de zogenoemde ‘life-skills’ en ‘persoonlijk leiderschap’. Het maakt ons als team-Beroepshavo, evenals alle betrokkenen, enorm trots om te zien dat deze 'pioniers' zich hebben ontwikkeld tot toekomstgerichte professionals die klaar zijn voor een succesvolle vervolgstap.”

Gestimuleerd
Wieke Weermeijer behoort tot de eerste lichting studenten die twee jaar geleden is begonnen aan de Beroepshavo. Zij was vrijdag één van de 32 gelukkigen. "Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat je op een andere manier wordt opgeleid dan de reguliere havo. Het is niet alleen een school, maar ook een plek waar je je thuis voelt en jezelf kan ontwikkelen. Ik werd tijdens mijn studie gestimuleerd om de zoektocht aan te gaan waar mijn ambities liggen en ben er zo ook achter gekomen wat ik wil doen als vervolgopleiding."

Uit de krant