Gerard Dubois en Annette Wolthers.
Gerard Dubois en Annette Wolthers. Foto: Joost Fonville

Samenwerkingsovereenkomst tegen verkeershinder Johannes Geradtsweg

Buurt / wijk

HILVERSUM - De verhoudingen tussen de bewoners van de Johannes Geradstweg en de gemeente Hilversum waren de voorbije maanden behoorlijk gespannen, maar nu is er toch weer wat licht aan het eind van de spreekwoordelijke tunnel.

De bevestiging daarvan kwam afgelopen week toen wethouder Annette Wolthers van verkeer en Gerard Dubois, voorzitter van Bewonersvereniging Johannes Geradtsweg, een samenwerkingsovereenkomst tekende voor het verbeteren van de leefbaarheid en het terugdringen van de verkeershinder aan de drukke ringweg. Deze deal is een vervolg op het besluit om de Kleine Spoorbomen te sluiten voor autoverkeer en de motie waarin de gemeenteraad de wethouder oproept om de verkeershinder door deze sluiting te beperken én de leefbaarheid aan de Johannes Geradtsweg te vergroten. 

In de samenwerkingsovereenkomst staat hoe bewoners, de wethouder en haar ambtelijke staf samen zullen optrekken om maatregelen te definiëren die de leefbaarheid aan de Johannes Geradtsweg gaan verbeteren en de verkeershinder moeten terugdringen. Er is inmiddels een klankbordgroep geformeerd om bestaande knelpunten en leefbaarheidsproblemen aan de Johannes Geradtsweg in kaart te brengen en gezamenlijk maatregelen op te stellen.

Bij de leefbaarheid staan gezondheid en veiligheid voorop, maar ook het woongenot en de uitstraling van de straat worden onder de loep genomen. De uitkomsten van de klankbordgroep worden als projecten voor uitvoering voorgelegd of dienen als input voor de mobiliteitsvisie die later dit jaar wordt ontwikkeld.

Uit de krant