Afbeelding
Foto: Politie

Hilversumse (83) bestolen van armbanden tijdens babbeltruc

Politie

HILVERSUM - Een 83-jarige Hilversumse was dinsdagmiddag het slachtoffer van en babbeltruc. De vrouw was op straat bestolen van haar twee gouden armbanden.

Dat vond plaats rond 16.00 uur op de hoek van de Nagtegaalstraat en Kievitstraat. De vrouw werd aangesproken door twee mannen en een vrouw die in een lichtkleurige auto met vermoedelijk een Duits kenteken zaten. Een van de mannen in de auto vroeg de weg naar het 'krankenhaus', terwijl hij het slachtoffer naar zijn telefoon liet kijken.

Terwijl de Hilversumse slachtoffer de praat werd gehouden door deze man, stapte de vrouw die achterin de auto zat uit. In haar hand had ze meerdere goudkleurige kettingen. Daarvan deed ze er een om de pols bij het slachtoffer, om haar zogenaamd te bedanken voor haar hulp. Vervolgens stapte de vrouw weer in en reed het drietal weg in onbekende richting.

Toen het slachtoffer daarna bij haar bezoek op de Kievitstraat was, bleek dat de twee gouden armbanden die zij om haar pols droeg, waren weggenomen. Dit is - aldus de politie - gebeurd op het moment dat de vrouw de goudkleurige ketting om de arm van het slachtoffer deed. De vrouwelijke dader is ongeveer 55 jaar, tussen de 1,60 en 1,70 meter lang, heeft een normaal postuur, licht getinte huidskleur en donker haar.

Uit de krant