Afbeelding
Foto: De Gijsbrecht

'Vive la France' op Gijsbrecht

Bedrijven

HILVERSUM - Crêpes en poffertjes, Franse muziek en ambachten. Het komt de komende vier woensdagen allemaal voorbij tijdens 'La petite France' op de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Op de woensdagen 22 en 29 juli en 5 en 12 augustus is er tussen 11.00 en 15.00 uur van alles te beleven en te proeven in de Hilversumse winkelstraat. Zo komen er onder meer een mandenvlechter, kruidenplukster, mosterdmaker, zeilenmaker en touwslager.

Op deze manier willen de ondernemers toch een beetje het Franse gevoel naar Hilversum halen. "Heel veel mensen blijven deze zomervakantie thuis", vertelt Chantal Monsma van Stoerkids. "Normaal gaan juist heel veel mensen naar Frankrijk. Nu kunnen we dat Franse gevoel wat extra uitstralen."

Het evenement sluit aan bij de zomerweken in Hilversum, waarbij de focus ligt op wat er allemaal nog wel kan in deze coronatijd. Met het aanbod krijgen de inwoners de kans om hun eigen woonplaats te ontdekken op bijvoorbeeld cultureel en culinair gebied.

Morgen een uitgebreid interview met de voorzitter/gebiedsmanager namens de ondernemers van de Gijsbrecht van Amstelstraat Renske Schriemer op www.gooieneembode.nl/extra

Uit de krant