De Hilversumse dames van KiKaLiCo.
De Hilversumse dames van KiKaLiCo. Foto: KiKa

Hilversums duo voert actie voor KiKa met tuinparty’s

Zorg

HILVERSUM - Op velerlei gebied gooit het coronavirus roet in het eten. Zo ook voor het inzamelen van geld voor goede doelen. Dat geldt ook voor Stichting Kinderen Kankervrij, beter bekend als KiKa. Daar heeft het Hilversumse duo KiKaLiCo een creatieve, zomerse actie voor verzonnen: tuinparty’s.

Constance van der Poll en Lidia Agtereek zijn twee jaar geleden begonnen met het poppenkleertjesmerk KiKaLiCo. Intussen is het assortiment uitgebreid met een tassencollectie en produceren de Hilversumse dames onder meer mondkapjes in het kledingatelier aan huis.

“De modestoffen worden gesponsord door bedrijven en de inkomsten uit de verkoop gaan 100 procent naar KiKa”, meldt Van der Poll. “Normaal gesproken staan we met onze producten op braderieën en seizoensfeesten. Deze onzekere tijd vraagt om een meer ondernemende aanpak. We benaderen mensen met een grote tuin om deze ter beschikking te stellen aan een KiKawear-tuinparty en vragen hen om daar zelf gasten voor uit te nodigen. Uiteraard vindt de party onder veilige coronavoorwaarden plaats”, legt Agtereek uit. 

Mondkapjes
De twee hebben sinds de uitbraak van het coronavirus allesbehalve stilgezeten. Intussen is de productielijn behoorlijk uitgebreid. Volgens het duo is de vraag naar bijvoorbeeld tote bags, shoppers, mondkapjes en cadeauverpakkingen groot. In de afgelopen ‘coronamaanden’ hebben de Hilversummers ongeveer 3.000 euro opgehaald voor KiKa. “Dat bedrag groeit met de dag”, voegen ze eraan toe. 

Volgende week - maandag 20 juli tot en met zaterdag 25 juli - voert KiKa een landelijke online-collecteactie. De stichting laat weten dat dit hard nodig is omdat de inkomsten door het coronavirus ‘hard zijn teruggelopen’. “In een normaal jaar financiert KiKa zo’n vijftien onderzoeken naar kinderkanker. Dat is dit jaar helaas onmogelijk.” Het onderzoek naar acute myeloïde leukemie (AML) bij de kwetsbare allerkleinsten ‘moet absoluut doorgaan’, is de mededeling. Daar is 400.000 euro voor nodig. De Hilversummers hopen hiervoor zoveel mogelijk euro’s op te halen. 

Als ambulant-verpleegkundige werd Van der Poll gegrepen door de ontwrichtende situaties waarin gezinnen verkeren als een kind kanker krijgt. Kinderkanker vraagt om gespecialiseerd onderzoek. “Ik kan de kinderen niet beter maken, maar ik kan het kankeronderzoek steunen met mijn mijn vrijwillige bijdrage”, aldus de Hilversumse. “We rijden op eigen kosten naar de tuinparty’s, verzorgingstehuizen en aanleunwoningen om onze producten te verkopen”, meldt zij verder nog.

Wie interesse heeft in een KikaWear-tuinparty kan zich melden via de Facebookpagina van KiKaLiCo. 

Uit de krant