Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Herdenking MH 17: ‘Slachtoffers worden nog dagelijks gemist’

Mensen

HILVERSUM - “De vliegramp met de MH17 heeft een diepe wond achtergelaten in onze stad. De tijd verstrijkt, maar de slachtoffers worden nog dagelijks gemist. We vinden het belangrijk hen te herdenken.”

Dat zei burgemeester Pieter Broertjes vrijdagmorgen tijdens de herdenking van de vliegramp met de MH 17, vandaag alweer zes jaar geleden. De dood van de 298 inzittenden van vlucht MH17 op 17 juli 2014, betekent nog altijd een onmetelijk verlies voor duizenden nabestaanden. Vijftien Hilversummers kwamen om het leven. 

Dit jaar was het een sobere herdenking. In het bijzijn van nabestaanden legden Broertjes, wethouders Floris Voorink en Arno Scheepers namens het college, samen met pastoor Jules Dresmé vanochtend de zonnebloemen bij het Hilversumse MH17 monument in het Dudokpark ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Zonnebloemen
Vorige week zijn er, zoals elk jaar sinds de ramp met de MH17, op diverse plaatsen in de stad ter nagedachtenis aan de slachtoffers 35 bakken met zonnebloemen geplaatst. De bakken met zonnebloemen zijn neergezet op verschillende rotondes (Gooilandplein, Utrechtseweg/Noodweg, Vreelandseweg, Utrechtseweg/Diependaalselaan), op het J. den Uijlplein en bij het centraal station.


© Foto Miché / Bastiaan Miché


© Foto Miché / Bastiaan Miché


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant