Afbeelding
Foto: Judith Pennarts

Potloodventer gespot in Corversbos

Politie

HILVERSUM - In het Corversbos is zondagmiddag een poedelnaakte man gesignaleerd. De politie kreeg rond 13.00 uur een melding, kwam ter plaatse maar trof niemand aan. 

Boa’s van Natuurmonumenten zullen daarom de komende tijd extra alert zijn in het Corversbos. Het is niet de eerste keer dat er een naakte man is gespot. Op zondag 21 juni - ook rond 13.00 uur - kreeg de politie eveneens een melding van een potloodventer. Ook toen zou het gaan om een jonge man van rond de 20 jaar. 

Jeugdagent Debby Vredeveld raadt ieder aan die potloodventer treft goed naar de persoon te kijken en eventueel een foto van de persoon te maken. Vaak komt het voor dat mensen in paniek wegrennen, er thuis over praten en dan pas de politie bellen, geeft zij aan. Maar dan is het eigenlijk al te laat. “Dan hebben we ook geen signalement en kunnen we er niet zo veel mee.”

Vredeveld roept tevens getuigen op om aangifte te doen. Pas dan kan deze persoon strafrechtelijk worden vervolgd. De agent snapt dat mensen in paniek raken bij het zien van zo’n persoon. “Maar potloodventers doen andere mensen niks aan. Ze gaan voor het shockeffect. Ze zijn niet gevaarlijk.”

Zie ook: Oog in oog met potloodventer: ‘Hij vroeg: ‘Mag ik u wat vragen?’


Uit de krant