Afbeelding
Foto: Pixabay

Corona neemt (nog) nauwelijks toe in ‘t Gooi en de Vechtstreek

Coronavirus

HILVERSUM - Terwijl men elders in het land alweer de noodklok luidt en vreest voor een tweede coronagolf, lijkt er binnen ‘t Gooi en de Vechtstreek nog weinig aan de hand. Het aantal testaanvragen nam weliswaar fors toe, het aantal daadwerkelijke besmettingen ligt nog altijd op een of twee per dag.

De afgelopen zeven dagen (tot woensdagmorgen) zijn er volgens de GGD Gooi & Vechtstreek veertien personen in deze regio positief getest. Daarmee staat de teller nu in totaal op ruim 700. Daarvan zijn er 57 overleden. In Tergooi liggen nog altijd geen coronapatiënten.

Inmiddels is het aantal bezoekers van de teststraat in Bussum de tienduizendgrens gepasseerd. Met name afgelopen week was er een forse stijging. Daarbij viel op dat het ook op zaterdag en zondag druk was. De voorbije weken leek het erop dat mensen met klachten massaal wachtten tot maandag om getest te worden. 

Wat de reden van de toename is, is gissen, aldus de GGD. “Laten mensen zich snel nog even testen voor ze op vakantie gaan? Laten sowieso meer mensen met klachten zich testen? Wat de reden ook is, het is een goede ontwikkeling. De trend was dit weekend ook in Gooi en Vechtstreek zichtbaar en meer mensen hebben zich laten testen.”

Overigens kunnen de medewerkers in de teststraat in Bussum de drukte prima aan. Er zijn nog geen plannen voor het openen van de tweede testlocatie in Loosdrecht. De toename betekent dat het ook drukker in de laboratoria was, waardoor de uitslag wat langer op zich liet wachten.

Uitgangspunt is dat iedereen binnen 24 uur een afspraak krijgt voor een test. Dit is de verantwoordelijkheid van de GGD. Na het afnemen van de test krijgen mensen binnen twee dagen de uitslag van de test. Bij een negatieve uitslag worden mensen gebeld door medewerkers van het landelijke callcentrum. Bij een positieve uitslag belt de GGD. Wie na twee dagen nog niets heeft gehoord, kan bellen naar 035-6926400.

Uit de krant