Lidewij van der Voort
Lidewij van der Voort Foto: Jan Kees Schelvis

‘Tuinconcerten aan de Javalaan’ met luitist en barokvioliste

Cultureel

HILVERSUM - In de serie ‘Tuinconcerten aan de Javalaan’ spelen komende zondag luitist Fred Jacobs en barokvioliste Lidewij van der Voort. Zij spelen het programma ‘Zomerse Capriccio’s voor viool en theorbe’. 

Voorbij komen werken van onder meer Jenkins, Merula, Locke en Kapsberger. De Tuinconcerten zijn een initiatief van Henk van Zonneveld die, zoals zoveel musici, te maken kreeg met talloze afgelaste concerten als gevolg van de coronacrisis. De serie is gestart vanaf begin juni en gaat door tot eind augustus. Ieder weekend is er een optreden van musici die vooral actief zijn in de oude muziek. 

Fred Jacobs is onder meer als theorbist verbonden aan het Monteverdi-ensemble van de Bayerische Staatsoper in München, dat in heel Europa naam maakte met zijn Monteverdi- en Cavalli-productie. Hij is ook veelvuldig te gast op belangrijke festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten. 

Lidewij van der Voort was jarenlang eerste viool van het European Union Baroque Orchestra en speelde al snel, vaak als concertmeester, bij grote Europese barokorkesten. Zij was ook medeoprichter van het Nederlandse barokorkest Holland Baroque Society, waar ze jarenlang concertmeester was en verschillende prijzen won. 

Het concert van zondag begint om 15.00 uur, in de achtertuin van Javalaan 31 te Hilversum. Kaarten à € 20 zijn te bestellen via www.henkvanzonneveld.nl.


Uit de krant