Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Klapper in centrum Hilversum; automobilist uiteindelijk opgepakt

Politie

HILVERSUM - Een 20-jarige man uit De Bilt heeft afgelopen nacht een ravage veroorzaakt op de Naarderstraat, bij Vida, in Hilversum. Hij is even later aangehouden.

Rond 0.30 uur reed de man in zijn auto met hoge snelheid ter hoogte van het marktterrein toen hij de macht over het stuur verloor. Vervolgens klapte de auto tegen de horecagelegenheid aan, schoot deze tientallen meters door en kwam verderop tot stilstand. Er vielen daarbij geen gewonden.

De bestuurder ging er na de klapper ter voet vandoor. Hij kon al snel even verderop in het centrum worden opgepakt. Hij was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt voor rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en verlaten plaats ongeval.

De kentekenplaten van het voertuig zijn na het ongeval verwijderd. De politie heeft na het ongeval nog gezocht naar deze kentekenplaten, maar deze niet meer aangetroffen. Het voertuig is afgesleept. Ook dat kostte de nodige moeite doordat er geen autosleutels aanwezig waren. 

Uit de krant