Raoul van de Wetering (voor) en Allard Bentvelsen zijn de bedenkers en de makers van Hilversummers.nl.
Raoul van de Wetering (voor) en Allard Bentvelsen zijn de bedenkers en de makers van Hilversummers.nl. Foto: Bastiaan Miché

Online participatieplatform goed uit de startblokken

Algemeen

HILVERSUM - Bijna drie weken is www.Hilversummers.nl in de lucht en het initiatief kan rekenen op veel positieve feedback. Dat zegt Raoul van de Wetering, die samen met Allard Bentvelsen het onafhankelijke en transparante onlinepodium is begonnen.

“We hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad. Van ‘vet’ en ‘wat een gaaf initiatief”, meldt Van der Wetering, bekend van vastgoedontwikkelaar Makeltrent en Fabrique Ludique aan de Mussenstraat 55. “We merken dat de filosofie van ons platform echt wordt begrepen”, is zijn vervolg over het burgerinitiatief.

Dat geeft volgens hem ook aan dat er in Hilversum de nodige initiatieven of projecten moeilijk van de grond komen. Dat hadden de twee initiatiefnemers zelf ook al waargenomen. Mensen die hun nek uitsteken komen in Hilversum lang niet altijd tot een goed resultaat. Dat is mede de reden voor de twee, die elkaar hebben leren kennen bij het vormgeven van de Gebiedsagenda 1221 aan de zogeheten gebiedstafels, om dit platform op te richten. “Het proces kan veel makkelijker en dat moet veranderd worden”, stelt Van de Wetering. 

Toffe stad

Op woensdag 15 juli ging hun website online. Hun platform moet gezien worden als de kickstart voor initiatieven voor en door Hilversummers. Met elkaar de plannen finetunen en uitgevoerd krijgen, waardoor de gemeente mooier wordt. “Vanuit positiviteit willen wij de inwoners een onlinepodium bieden. Dat doen wij omdat we betrokken zijn bij Hilversum en willen dat Hilversum over tien, twintig jaar nog steeds een toffe stad is”, zei Bentvelsen van @AllArt in het artikel dat deze krant publiceerde.

Ook al is het zomervakantie aan aandacht is er geen gebrek geweest. Een aantal Hilversummers heeft zich al gemeld als actief deelnemer, de eerste projecten staan op de website en ook heeft het initiatief al tot politieke vragen geleid. Hart voor Hilversum heeft op donderdag 23 juli artikel 41-vragen gesteld over dit initiatief aan het college van burgemeester en wethouders. “Dat is mooi van Hart voor Hilversum”, meent Van de Wetering.

Het devies voor nu is de site verder uitbouwen, meer invulling geven aan Hilversummers.nl en meer Hilversummers te werven voor het participatieplatform waarop zij hun voorstellen, projecten en initiatieven kunnen pitchen. Het tweede doel is sponsors zoeken. Hiervoor hebben de initiatiefnemers al wat lijntjes uitgezet. 

Uit de krant