Afbeelding
Foto: Frank van der Burg

Karavaan voor jonge sportvissers komt naar Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Met de warme dagen op komst kan het langs het water heerlijk vertoeven zijn. Donderdag 13 augustus komt de zogeheten zomerVISkaravaan naar Hilversum toe. Dit is een evenement voor jonge sportvissers.

In samenwerking met hengelsportvereniging Hilversum verzorgt Sportvisserij Nederland deze activiteit voor Hilversumse jongeren onder de vijftien jaar. Tussen 10.00 en 15.30 uur kunnen zij zich melden bij deze karavaan die te vinden is bij de Kerkelandenvijver.

De activiteiten zijn niet tijdsgebonden. Belangstellenden kunnen zelf bepalen wanneer ze donderdag langs willen komen. De organisatie zorgt voor hengel, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Deelnemers moeten wel zelf een lunchpakket meenemen. 

Tijdens de zomermaanden trekt Sportvisserij Nederland met de karavaan door het land en doet zij volgende week dus Hilversum aan. Op iedere locatie is er voldoende te doen en te beleven, aldus de organisatie. “Kinderen kunnen hun eigen vistuigje leren maken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator en leren alles over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren. Onder begeleiding van professionals kunnen kinderen ook zélf vissen. Alle kinderen gaan naar huis met een goodiebag en maken kans op een gratis hengel”, is de uitleg.

Nadere gegevens zijn te vinden op www.stekkie.nl

Uit de krant