Afbeelding
© Foto Miché / Bastiaan Miché

Zomerreces betekent (veel) langer wachten op antwoorden politieke vragen

Politiek

HILVERSUM - Het raadhuis is blijkbaar dun bezaaid qua personeel. Het is hartje zomer en velen vieren vakantie. Dat houdt voor diverse politieke partijen in dat zij langer op antwoorden moeten wachten op hun schriftelijk gestelde vragen.

“Helaas blijkt het in verband met de vakantieperiode niet mogelijk om deze vragen binnen de termijn van 30 dagen te beantwoorden”, is de kernboodschap die in drie verschillende berichten, binnen veertien minuten van elkaar verstuurd, te lezen is van de gemeente. 

Het gaat allemaal om artikel 41-vragen. Het college van burgemeester en wethouders heeft daar gebruikelijk dertig dagen de tijd voor om op deze vragen te reageren. Nu het zomerreces is en veel mensen vrij zijn, duurt de beantwoording langer dan de hiervoor gestelde termijn. 

De grote wachtende is de fractie van GroenLinks. Raadslid Frank Kool krijgt nu voor dinsdag 1 september een respons op zijn vragen over de snelheidshandhaving in Hilversum en op zijn vragen over tweerichtingsverkeer op de Schapenkamp. Zijn fractievoorzitter Marleen Remmers krijgt naar verwachting op dinsdag 25 augustus een reactie op haar vragen over het bijzondere bijstandsbeleid, die zij op donderdag 16 juli heeft ingediend.

59 dagen

De langst wachtende is VVD’er Hidde Fennema. Hij diende op vrijdag 3 juli al artikel 41-vragen in over de tweerichtingsverkeer op de Schapenkamp zonder knip. Coalitiegenoot Kool reageerde tien dagen later met zijn vragen op het voorstel van de liberaal. Ook hij krijgt voor 1 september antwoord. Met de mededeling van vandaag (woensdag 5 augustus) hebben B&W de deadline van deze vragen al niet gehaald. Fennema had uiterlijk zondag 2 augustus antwoord moeten hebben. Daar kunnen maximaal nog 29 dagen bijkomen als het college pas reageert op maandag 31 juli. Dat zouden maximaal 59 dagen kunnen zijn.

Tot slot moet ook Edwin Göbbels van Democraten Hilversum langer plaatsnemen in de wachtkamer als het gaat om de beantwoording van zijn behoorlijk technische vragen over het stationsgebied en de gezondheidsrisico’s door geluidshinder. Ook hij moet voor de nieuwe maand aanbreekt een reactie binnen hebben.

Uit de krant