Sascha Mommertz treedt zondag onder meer op.
Sascha Mommertz treedt zondag onder meer op. Foto: PR

Nieuw tuinconcert aan de Javalaan

Cultureel

HILVERSUM - De achtertuin aan de Javalaan 31 is al enkele weken op zondag het decor van de serie tuinconcerten. Zondag 16 augustus spelen de Hilversumse blokfluitist Sascha Mommertz, Marit Broekroelofs op barokcello en Henk van Zonneveld op klavecimbel.

Het trio speelt een programma met onder andere werken van Diogenio Bigaglia, Arcangelo Corelli en Tomaso Albinoni. Om 15.00 uur beginnen zij met spelen. Wie hierbij aanwezig wil zijn, betaalt 20 euro voor een kaart. Deze is te bestellen via www.henkvanzonneveld.nl.

Vanwege de coronacrisis kunnen veel concerten en/of optredens niet doorgaan. Daarom bedacht Van Zonneveld de serie tuinconcerten. Een optreden in de buitenlucht voor een kleine groep luisteraars die voldoende afstand van elkaar kunnen houden. “Dit blijkt het enige alternatief om zonder risico toch muziek te maken”, aldus de Hilversummer.

Inmiddels kan deze concertenreeks rekenen op steun van het Fonds voor Podiumkunsten. De serie is begin juni van start gegaan en loopt door tot eind augustus. Ieder weekend is er een optreden van musici die vooral actief zijn in de oude muziek.

Uit de krant