Ben je gek op acteren? Volg dan een proefles om kennis te maken met de theaterschool.
Ben je gek op acteren? Volg dan een proefles om kennis te maken met de theaterschool. Foto: © Myron Wouts

Theaterschool Zone 1380 gaat nu ook theaterlessen geven in Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM De theaterschool is negen jaar geleden opgericht door Sara Kroos en Daniëlle Meyer in Weesp. “We kregen vaak de vraag of we ook theaterlessen voor kinderen en jongeren konden geven in de regio”, vertelt Sara Kroos.

“Vooral kinderen op de basisschool willen graag in hun eigen woonplaats naar de lessen en zo kwamen we op het idee om meerdere theaterscholen te beginnen. Vanaf 10 september beginnen de theaterlessen voor mini’s, voor kinderen van zes tot en met acht jaar, de junioren van negen tot en met twaalf jaar en de Theaterklas voor jongeren van dertien tot en met zeventien jaar. Op donderdag zijn de lessen in het gezellige theatertje Kleintje Kunst aan de Kolhornseweg 9. Mini’s en junioren kunnen de lessen ook op woensdag volgen in wijkcentrum De Kruisdam aan De Meent 5 in de Hilversumse Meent, waar de eerste les op 16 september begint.”

Theaterlessen met verschillende niveaus

Tot half september zijn er gratis proeflessen. “Kinderen en jongeren kunnen dan een of twee keer een les volgen. Misschien heb je nog nooit een theaterles gedaan en dan is het fijn om een proefles te volgen. Maar ook als je al ervaring hebt, kunnen we tijdens de les kijken welke les geschikt is, want we hebben theaterlessen met verschillende niveaus. Je hebt kinderen die het doen omdat ze het leuk vinden, maar ook leerlingen die het serieuzer aanpakken omdat ze later verder willen met theater. Het is ook fijn dat je in een groep komt met niet alleen leeftijdsgenoten, maar ook met hetzelfde niveau en ambitie. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld verlegen en willen daarom op theaterles, andere kinderen zijn juist ‘podiumdieren’ en je hebt ook leerlingen die heel graag in series willen spelen. We bieden altijd maatwerk aan en houden de klassen klein zodat er individuele aandacht is.”

Workshops en Summerschool

Als je dan de theaterlessen wilt volgen, is dat het hele schooljaar. “Het zijn niet alleen lessen, maar we werken ook naar een grote eindvoorstelling die een paar keer gespeeld worden in een echt theater met publiek erbij. Dit is echt het hoogtepunt voor de leerlingen. Daarnaast geven we workshops met bekende namen uit het vak zoals een zangworkshop met Karin Bloemen en ook bijvoorbeeld een dans- of cabaretworkshop. En aan het einde van het schooljaar hebben we de gratis Summerschool. Een week lang theaterles met een eindpresentatie en ook gaan de leerlingen met z’n allen naar een voorstelling toe. Daarnaast helpen we ook met casting en audities. We krijgen vaak verzoeken van castingbureaus voor kinderen voor een tv-serie of film. We hebben veel contacten in de theater- en filmwereld en helpen de leerlingen dan ook met de auditie. Dat zit allemaal bij het lesgeld inbegrepen.”

Meer informatie en het aanmelden voor een proefles op www.zone1380.nl.

Uit de krant