Afbeelding
Politie

Man geeft agent kopstoot bij aanhouding

Politie

HILVERSUM - Een 22-jarige man uit Zeist heeft vrijdagnacht tijdens zijn aanhouding een politieagent een kopstoot gegeven. De man moest mee naar het politiebureau vanwege het beledigen van diender en de Zeister was het afgelopen weekend niet de enige die het nodig vond agenten en handhavers te beledigen.

De man uit Zeist blijkt een bekende te zijn van de politie. Vier weken eerder had hij zich ook al misdragen in de Hilversumse horeca en dat leidde al tot een aanhouding. Vrijdag was het opnieuw raak met hem. Nadat hij een diender beledigde werd hij aangehouden op de Groest. Tijdens de insluiting slaagde de 22-jarige er in om een rake kopstoot uit te delen. Van de belediging en mishandeling is aangifte gedaan.

Maar daar hield het niet mee op dit weekeinde, zo meldt politie Hilversum. Op zaterdagnacht wilden agenten op de Groest een 22-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats een bekeuring geven. Dat was voor hem reden om te dreigen met geweld. Hierop werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding beledigde hij twee personen.

Spuug

De handhaver die assisteerde bij deze actie, hij schermde de agenten af, werd bespuugd door een omstander, die zich vervolgens snel uit de voeten maakte. Even later is de 33-jarige Almeerder aangehouden op de Koninginneweg. 

Later die nacht was het qua belediging opnieuw raak op de Groest. Een 23-jarige Hilversummer zou een agent hebben beledigd. In totaal zijn er vier aanhoudingen verricht wegens belediging. Tegen het kwartet is proces-verbaal opgemaakt. 

“Ieder weekend zetten wij ons met plezier in om bij te dragen aan een veilige stapavond voor het uitgaanspubliek”, schrijft het Hilversumse politiekorps. “We snappen dat uitgaan gepaard gaat met het gebruik van alcohol. Wat we niet begrijpen is dat vervolgens bij een enkeling daarbij het respect ver te zoeken is. Daartegen zullen we blijven optreden”, is de verdere uitleg. 

Uit de krant