De Lutherse kerk aan de Bergweg.
De Lutherse kerk aan de Bergweg. Kees van Berkesteijn

Laatste tuinconcert in de Lutherse kerk

Cultureel

HILVERSUM - Het is alweer tijd voor het laatste tuinconcert van de familie van Zonneveld. Wie nog één keer zo’n optreden wil meemaken, moet zondag 30 augustus zijn of haar kans pakken, al is het dit keer wel binnen. 

De afsluiting van de wekelijkse tuinconcerten is in het inmiddels leegstaande kerkgebouw aan de Bergweg 6; de plek van de Lutherse kerk. Vanwege de andere en grotere locatie kunnen er ditmaal iets meer bezoekers langskomen om te genieten van de muziek.

Zondag spelen leden van barokorkest Cappella Maria Barbara. Baszanger Coert van den Berg vervult een solorol en brengt enkele cantates ten gehore. Concertmeester Arwen Bouw speelt het vioolconcert in a-klein van Johann Sebastian Bach. Ook de initiatiefnemer van deze concertreeks in de buitenlucht, Henk van Zonneveld, laat nog van zich horen. Hij neemt zondag plaats achter het 320 jaar oude Weidtmann-orgel. 

Oude muziek

“Met de wat lagere temperaturen en grotere kans op buien is musiceren op barokinstrumenten in de buitenlucht niet meer haalbaar”, meldt de Hilversumse organist. “Bovendien is er voor meer mensen plaats om in de kerk op ruime afstand van elkaar te genieten van dit programma. Met werken van Buxtehude en Bach wordt het een waardig slot van een dertiendelige serie met uitsluitend oude muziek.”

De concertreeks is mede tot stand gekomen door een subsidie van het Fonds voor Podiumkunsten. De meewerkende musici zijn allen zzp-ers die sinds maart geconfronteerd werden met ge-annuleerde concerten en daardoor gederfde inkomsten, meldt Van Zonneveld.

Een entreekaart kost 20 euro. Een ticket is te reserveren via www.henkvanzonneveld.nl. “Wegens de coronabeperkingen moet men hierbij ook een e-mailadres doorgeven”, meldt de organisator. 

Uit de krant