Afbeelding
AVROTROS

Burgemeester verrast Anniko van Santen met koninklijke onderscheiding

Algemeen

HILVERSUM - Vlak voor de uitzending van Opsporing Verzocht verraste burgemeester Pieter Broertje Anniko van Santen. De burgervader had de eer een koninklijke onderscheiding bij de Hilversumse presentatrice te mogen opspelden.

Het nieuwe seizoen begon voor het televisieprogramma, waar de Hilversumse al vijftien jaar het gezicht van is. “Mede onder haar leiding is Opsporing Verzocht uitgegroeid tot een onmisbare schakel in rechercheonderzoeken en levert het een grote bijdrage aan het oplossen van misdrijven”, zei de burgemeester. “Daarnaast richt Van Santen zich ook op de belangen van slachtoffers en nabestaanden en kan daarmee gesproken worden van persoonlijke bijzondere verdiensten”, vertelde Broertjes verder. 

 Van Santen is sinds 2005 de presentatrice van het programma, waar gemiddeld 1,1 miljoen mensen per uitzending naar kijken. Sinds 2014 is zij ook verantwoordelijk voor de eindredactie. In de afgelopen jaren is Opsporing Verzocht uitgegroeid tot meer dan een wekelijkse tv-uitzending. Het programma bereikt ook via de sociale media een groot publiek, waar zaken in korte video’s worden gepubliceerd en regelmatig meer dan één miljoen keer bekeken worden.

“Waar het gemiddelde oplossingspercentage van misdrijven rond de 25 procent ligt, worden zaken die in de uitzending aan bod komen in 40 procent van de gevallen opgelost. Daarmee is Opsporing Verzocht een onmisbare schakel geworden in rechercheonderzoeken en levert het een significante bijdrage aan de politie en het Openbaar Ministerie”, is de uitleg van de gemeente in een persbericht. 

Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het programma is op initiatief van Van Santen sinds 2019 ook het online platform van Slachtofferhulp Nederland nauw verbonden aan het programma.

Uit de krant