Politie bij Attent van Sherpa in Hilversum na de overval van de jonge Huizers.
Politie bij Attent van Sherpa in Hilversum na de overval van de jonge Huizers. Foto: Bastiaan Miché

Jonge overvallers snackbar en Attent volgend jaar berecht

Politie

HILVERSUM - De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 18-jarige Huizer die verdacht wordt van twee gewapende overvallen in vereniging in Hilversum, is op 8 januari volgend jaar. De jongen zou samen met een 17-jarige plaatsgenoot in november vorig jaar snackbar Röling en supermarkt Attent in Hilversum met wapens hebben overvallen.

De Huizer mag net als de minderjarige medeverdachte zijn strafzaak in vrijheid afwachten. De rechtbank Utrecht schorste eerder dit jaar voor beide verdachten de voorlopige hechtenis tot aan de inhoudelijke behandeling volgend jaar.

Mes
Snackbar Röling op de Kleine Drift in Hilversum werd op woensdag 20 november 2019 opgeschrikt door een overval. Rond 23.00 uur liepen twee gemaskerde mannen de snackbar binnen, sloegen met een mes op de toonbank en riepen ‘Dit is een overval, kassa openmaken, snel’.  Naast het mes werd de eigenaresse Xindy Guo ook  met een vuurwapen bedreigd. De twee overvallers gingen er met € 500,-- op een scooter  vandoor.

Vijf dagen later, op maandag 25 november vlak voor sluitingstijd, werd het personeel van supermarkt Attent in de Minckelersstraat in Hilversum opgeschrikt. Rond 17.55 liepen twee gemaskerde mannen met een mes de supermarkt, een dagbestedingsproject voor cliënten van zorginstelling Sherpa binnen en bedreigden twee personeelsleden. Met € 300,-- vluchtten de overvallers de winkel uit richting de Kamerlingh Onnesweg.

Hasjiesj
Begin maart konden beide verdachten worden aangehouden. Naast de twee gewapende overvallen wordt de 18-jarige Huizer ook verdacht van het bezit van 84 gram hasjiesj. De strafzaken tegen beide verdachten gaan op vrijdagochtend 8 januari verder. Die van de minderjarige zal achter gesloten deuren plaatsvinden.

Uit de krant