Een paar weken terug vond de politie ook een professionele kwekerij aan de Kapittelweg.
Een paar weken terug vond de politie ook een professionele kwekerij aan de Kapittelweg. © Foto Miché / Bastiaan Miché

Opnieuw hennepkwekerij gevonden aan Kapittelweg: 223 planten verwijderd

Politie

HILVERSUM - Het hennepteam van de politie Hilversum heeft gisteren opnieuw een hennepkwekerij geruimd in een flatwoning aan de Kapittelweg. Eerder werd op 17 augustus in een andere flatwoning aan dezelfde straat ook een kwekerij aangetroffen.

In het pand vond de politie maar liefst 223 wietplanten. Er stonden twee professionele, in werking zijnde kweektenten die waren voorzien van de nieuwste LED-techniek. De bewoner was op het moment van de ontdekking niet thuis, maar mag zich op een later moment verantwoorden bij de politie. De planten, kweekmiddel en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. 

Netbeheerder Lliander stelde vast dat er sprake is van diefstal van elektriciteit. 

Gevaar

De politie waarschuwt voor het gevaar van een hennepkwekerij in de buurt. Op Facebook schrijft politie Hilversum: “Er is extra risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Daarnaast is er sprake van ondermijnende criminaliteit waarbij bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken.”


Uit de krant