Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Bastiaan Miché

Maple Leaf Cross gaat door; virtueel dan

Sport

HILVERSUM - Goed nieuws voor hardlopers die graag in de bossen hun meters maken. De Maple Leaf cross gaat dit jaar virtueel door. 

In de afgelopen 74 jaar is deze cross, die jarenlang op Anna’s Hoeve plaatsvond maar door de nieuwbouw verhuisde naar het Sint Janskerkhof (tegenover La Place aan de N525) slechts één keer niet door gegaan. De organisatie wil dat ondanks corona graag zo houden.

Daarom gaat de Maple Leaf Cross ook dit jaar door, echter anders dan men gewend is. De virtuele editie heeft volgens voorzitter Louran van Keulen alle aspecten van de gewone editie in zich. “Alleen, we zullen het niet met elkaar op hetzelfde tijdstip kunnen doen”, meldt hij. “Dit jaar zal er in de week van 26 oktober tot 1 november een parcours worden uitgezet dat je kunt lopen.” 

Wie zich inschrijft, krijg een startnummer en een code om in de uitslagen te komen. Tevens wordt na afloop de zuur verdiende medaille opgestuurd. 

De organisatie van de Maple Leaf Cross zal in de komende weken alle voorbereidingentreffen zodat mensen zich kunnen inschrijven. Voor meer informatie, zie https://www.mapleleafcross.nl/ of mail naar info@Mapleleafcross.nl

Uit de krant