Afbeelding

Nauwere samenwerking tussen corporaties in Gooi & Vechtstreek

Bedrijven

HILVERSUM - Zes corporaties in de Gooi en Vechtstreek hebben hun samenwerking verder vormgegeven met de oprichting van het Platform Woningcorporaties Gooi & Vechtstreek (PWG). 

Al lang wordt er onderling goed samengewerkt, maar nu is hieraan ook een organisatievorm gekoppeld om de woningzoekenden en huurders beter te helpen. De betrokken partijen zijn Dudok Wonen, Vecht en Omstreken, Woningstichting Naarden, Het Gooi en Omstreken, Ymere en de Alliantie.

Voorbeelden van samenwerkingen zijn gezamenlijk aanspreekpunt voor WoningNet, inzet wooncoaches, bestrijding van woonfraude, regionale afspraken, de woonagenda met de provincie, maar natuurlijk ook het delen van kennis en verdelen van werk. Op deze manier willen de corporaties efficiënter samenwerken.

Het platform komt geregeld bijeen en wordt geleid onder voorzitterschap van Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen. Ambities van het platform zijn verduurzaming, verbetering van leefbaarheid, betere afstemming met het sociaal domein van gemeenten en meer betaalbaar bouwen.

Uit de krant