Afbeelding

Bewegende beelden in Beeldentuin de Zanderij

Cultureel

HILVERSUM - Beeldentuin de Zanderij, op de grens van ’s-Graveland en Hilversum, is komende vrijdag, zaterdag en zondag het decor van een bijzondere tentoonstelling met bewegende beelden.

Lyman Whitaker, een beroemde Amerikaanse beeldhouwer, is gespecialiseerd in beelden die draaien en bewegen louter en alleen op de wind: de WindSculptures. Met deze WindSculptures maakt hij de wind zichtbaar.

Noor en Marnix Aarts en Belinda en Frederik Baerveldt waren zo door de WindSculptures gefascineerd dat zij vijf jaar geleden besloten om het werk van Lyman Whitaker naar Nederland te halen. In de afgelopen vijf jaar is er in binnen- en buitenland geëxposeerd waaronder in de Keukenhof, Art Laren, Bomencentrum Nederland en dan nu op de Zanderij met een jubileumtentoonstelling.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Meer dan 25 bewegende WindSculptures zullen er op de Zanderij te zien zijn, variërend in hoogte van 1.50 tot meer dan 4 meter. Naast de handgemaakte WindSculptures uitgevoerd in koper, heeft Beeldentuin de Zanderij ook een primeur. Voor het eerst zullen er in Nederland WindSculptures te zien zijn uitgevoerd in roestvrij staal. Een materiaal waar Lyman Whitaker sinds kort mee werkt.

Roestvrij staal geeft de WindSculptures een heel andere ‘look and feel’ dan de koperen beelden. Een meer urban look, aldus de initiatiefnemers van deze tentoonstelling. Eén ding is duidelijk, omdat het in Nederland altijd wel waait, blijven de WindSculptures in beweging, of ze nu uitgevoerd zijn in koper of roestvrij staal.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Belangstellenden zijn welkom op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september van 11.00 tot 17.00 u bij Beeldentuin de Zanderij is gevestigd aan de Oude Meentweg 2 in ’s-Graveland. De toegang is gratis en er is parkeergelegenheid honderd meter voorbij de beeldentuin.

Komende zaterdag op deze website voor Extra-lezers een uitgebreid interview met Frederik Baerveldt.

Uit de krant