Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Foto’s

Betogers Viruswaarheid slaan ‘media alarm’ voor NOS-gebouw op Media Park

Coronavirus

HILVERSUM - Het is maandag precies 12.00 uur als de sirenes klinken en pakweg veertig betogers namens Viruswaarheid de ene hand voor de mond houden en, in sommige gevallen, met de andere hand een vuist in de lucht steken. 

Dat doen zij pal voor het NOS-gebouw op het Media Park. De aanwezigen willen op deze manier een ‘media alarm’ slaan voor, wat zij vinden, het ontbreken van eerlijke en kritische journalistiek. Ook liggen er bloemen op Journaalplein 1 en houden de betogers spandoeken vast met teksten als ‘Roep het volk op zich niet te laten testen het vol wordt misbruikt’. Eén van de aanwezigen is de Hilversumse welzijnswerker Tukkie Tuk

Op het moment dat de demonstranten in een kring staan, kraakt woordvoerder Ferdinand van der Neut de berichtgeving van met name de NOS over het coronavirus, de rol van het RIVM en de handelswijze van het kabinet. “Mensen hebben recht op onderzoeken in plaats van doofpotten”, klinkt het onder meer. 

De betoging verloopt verder zonder noemenswaardige incidenten. Hooguit enkele aanwezige verslaggevers van onder meer Powned krijgen (en dat komt wel vaker voor) de volle laag van één of twee aanwezigen. De meesten echter verlaten zonder een woord te zeggen het terrein. 



Uit de krant