De zweefmolen is er ook weer bij.
De zweefmolen is er ook weer bij. Archieffoto: Bastiaan Miché

Vooraf aanmelden en vol is vol: vierde editie Gooisch Bierfestival coronaproof

Algemeen

HILVERSUM - Het Marktplein is komende zondag voor het vierde achtereenvolgende jaar decor van het Gooisch Bierfestival. Maar deze keer zal het anders zijn dan voorheen.

Spannend en een gepuzzel is het wel, erkent mede-organisator Guido de Wit van de Gooische Bierbrouwerij over het Gooisch Bierfestival. Want waar voorheen iedereen, zonder aanmelding vooraf, welkom was en mensen overal konden zitten of staan gelden nu strikte regels. “Voor heel veel evenementen is het met de coronamaatregelen zo dat het niet doorgaat. Maar wij hebben ernaar gekeken wat nog wel kan.”

En wie komende zondag, net als voorgaande jaren, duizenden bezoekers verwacht, heeft het mis. Verspreid over twee delen - van 13.30 tot 16.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur - zijn er beide keren maximaal 500 bezoekers welkom. Zij moeten vooraf online reserveren om zeker te zijn van een plek en moeten plaatsnemen op een vaste zitplaats. Wel kunnen kinderen tot 18 jaar gratis mee met een volwassen begeleider.

Desondanks moet het evenement gewoon weer een feestje worden. De ticketverkoop gaat hard, vertelt De Wit, en bovendien is er genoeg te proeven en te beleven. Allereerst het bier. Behalve de Gooische Bierbrouwerij zijn er brouwen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Bronkhorst, samen goed voor pakweg 22 verschillenden soorten bier.

Podium de Vorstin
Maar het heet niet voor niets een festival en dus is er daarnaast - ondanks dat ene virus - toch nog wat vermaak. Voor wie wat eten wil, staan er foodtrucks klaar. Ook is er in samenwerking met de Vorstin een podium van tien bij zes meter waar zowel overdag als ‘s avonds optredens zijn van zangeres Nona (in 2019 nog genomineerd voor een Edison als ‘Beste nieuwkomer) en de band Sven Hammond (al eens te zien op het North Sea Jazz Festival).

Ook zijn er straatartiesten, waaronder de Hilversumse cabaretier Robbert Jan Proos en goochelaar Manolo. Daarnaast is quizmaster Jeroen Eenkhoorn van de maandelijkse Pop Bizz Quiz in de Vorstin nu van de partij met de Biergarten Quiz. En - net als vorig jaar - staat er weer de zweefmolen van Dave Bakker uit Nederhorst den Berg.


Guido de Wit vorig jaar tijdens het Gooisch Bierfestival. Foto: Rick Mandoeng

“Het wordt superleuk, maar meer dan twee keer 500 bezoekers kunnen we niet hebben”, vertelt De Wit. “We wilden graag een evenement in 2020 en hebben ernaar gekeken wat nog mogelijk is en die uitdaging opgepakt om het zo maximaal mogelijk leuk te maken. Want alles wat je normaal doet is nu anders. Bij alles moet je extra nadenken. Ook het podium bijvoorbeeld is nu extra groot. Maar de mensen snakken naar weer een evenement, ook de bands willen dolgraag. Iedereen wil dolgraag meehelpen.”

Vier personen per biertafel
De Wit krijgt in de aanloop naar het evenement wel veel meer vragen dan normaal. Zo zijn er groepen waarvan een deel eerder aanwezig is dan het andere deel. Het verzoek aan groepen is echter om tegelijk te komen. Er is per biertafel plek voor vier personen vanaf 12 jaar (en maximaal twee kinderen tot 12 jaar). Wanneer er groepen van vijf of zes personen zijn, moeten er dus een of twee mensen aan de tafel ernaast plaatsnemen. “Het wordt anders dan anders, maar we passen ons erop aan”, vertelt De Wit, die nog toevoegt dat het eerste dames rugbyteam van Hilversum toezicht houdt.

Aanmelden kan via www.gooischbierfestival.nl. Een ticket kost 20 euro, goed voor een vaste zitplaats, bierglas en twaalf munten.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Deborah den Dulk: 'Ik denk altijd in mogelijkheden' Deborah den Dulk is centrummanager van Hilversum: ‘Ik denk altijd in mogelijkheden’ Bedrijven 30 sep, 16:22
Logo
Afbeelding
Taakstraffen voor het oplichten van Sociale Dienst en gemeente Hilversum Politie 30 sep, 15:45
Afbeelding
Duurzaamheidsspecial in Gooi en Eembode Natuur en Milieu 30 sep, 15:12
Logo
Afbeelding
Evenement Natuurflitsen vrij toegankelijk Nieuwe natuurgidsen in Gooi en Vechtstreek: echt niet alleen maar geitenwollensokkentypes Natuur en Milieu 30 sep, 15:00
Logo
Afbeelding
'Hier werken allemaal leuke mensen' Al 134 vrijwilligers actief bij De Vorstin en het worden er steeds meer Mensen 30 sep, 12:00
Afbeelding
Dierspecialist Beijer op Seinhorst: ‘Letterlijk een apotheek voor huisdieren’ Advertorial 30 sep, 10:30
Afbeelding
Nieuwe expositie ART Hilversum vol geuren, beweging en duurzaamheid Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
Wethouder Heller: 'Een mijlpaal' Start verbouwing van eerste woning Hilversumse Meent Aardgasvrij Natuur en Milieu 30 sep, 07:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief