Afbeelding
Foto:Politie

Politie vindt bijna 500 kilo wiet en hasj in pand Neuweg

Politie

HILVERSUM - In een pand aan de Neuweg in Hilversum heeft de politie dinsdag maar liefst 485 kilo aan verdovende middelen aangetroffen. Drie mannen zijn daarom aangehouden. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. 

Het gaat om een man uit Made (36) en twee uit Utrecht (23 en 44 jaar). De gemeente Hilversum onderzoekt welke bestuurlijke maatregel opgelegd kan worden aan de eigenaar van het pand. “Heel goed werk van de politie”, aldus burgemeester Pieter Broertjes. “Dit soort praktijken horen niet thuis in onze buurten. Het levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Het tast de leefbaarheid van de buurt aan. Bewoners moeten zich veilig kunnen voelen. Dit soort acties zijn een signaal aan andere die de fout ingaan. We zitten er bovenop.”

De drugs werden ontdekt, nadat medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dinsdag omstreeks 10.45 uur zagen hoe een personenauto met hoge snelheid bij een pand aan de Neuweg wegreed. De snelheid lag ver boven de ter plaatse geldende maximum snelheid van 50 km/uur. De agenten besloten de auto een stopteken te geven om een verkeerscontrole te doen. 

Tijdens de controle roken de agenten bij de twee inzittenden de bekende hennepgeur. Ook zagen ze dat een van de inzittenden, de man uit Made, tijdens de controle een bruine plak onder de auto gooide. Dit bleek later een plak hasj van ongeveer honderd gram te zijn. Beide mannen werden hierop aangehouden.

In het verdere onderzoek is een doorzoeking geweest in het pand aan de Neuweg waar de beide verdachten eerder waren weggereden. Daar trof de politie in een opslagkamer een grote hoeveelheid gedroogde henneptoppen en hasj in tassen aan. Na het testen en wegen bleek het in totaal 485 kilo te zijn. Daarnaast werden nog andere zaken als weegapparatuur, sealmachines, afzuigapparatuur en filters aangetroffen. 

In het pand werd later nog een derde persoon aangetroffen, dit was de 23-jarige verdachte uit Utrecht. Ook hij werd aangehouden. Naast de verdovende middelen en de aangetroffen goederen werden drie auto’s en diverse telefoons in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de verdovende middelen.

Uit de krant