Arienne bruist van de ideeën.
Arienne bruist van de ideeën. Foto:© Foto Miché / Bastiaan Miché
Advertorial

Nieuwe boetiek 22STORE verrast met kleding en kunst met een knipoog

Bedrijven

HILVERSUM - Verrassen en inspireren. Dat wil 22STORE in de Hilversumse Schoutenstraat (inderdaad op nummer 22). De boetiek biedt fijne damesmode, maar ook sieraden, servies en kunst. Alles het liefst met een knipoog. “Ik vind heel veel leuk en dat komt allemaal hier samen”, vertelt eigenaresse Arienne de Boer – de Koning.

De van oorsprong Amsterdamse werd een aantal jaar geleden verliefd op het pand aan de Schoutenstraat 22. De voormalige bontwinkel was volledig verpauperd. Vier jaar lang werd er gesloopt, de oude gevel in ere hersteld en geschilderd. “Ik zie meer kansen dan problemen en was altijd al bezig met mode, kunst en interieur. In eerste instantie wilde ik deze ruimte gaan verhuren, maar gaandeweg ontstond het plan zelf een boetiek te starten.”

Met haar achtergrond als grafisch ontwerpster bij haar eigen bureau Pietje Precies borrelde het al snel van de ideeën bij Arienne. “Ik heb zoveel ideeën, ik heb tekort aan één leven.” Het leverde een ruime winkel op met speelse details. 22STORE is net als haar eigenaresse: levendig en creatief met een knipoog. “Ik blijf mijn ontwerpwerk zeker doen, mijn collega’s nemen mijn werk over. Dit komt erbij. Maar het voelt niet als werken het geeft mij energie.”

Drie weken geleden ging 22STORE open, maar nog regelmatig wordt de zaak weer een tikkeltje aangepast: een nieuwe neon-reclame op de wand of een keukenblok dat geschilderd wordt. “Winkelen is voor mij persoonlijke aandacht, een plek waar je verrast en geïnspireerd wordt.”

Samen met de andere winkeliers van de pleinen Gooische Brink, ‘C&A-plein’ en het Kei-plein en omliggende straten wil zij de drie pleinen op de kaart zetten als winkelgebied. “Het betreft bijna allemaal kleine, lokale winkeliers waar winkelen met een persoonlijke touch centraal staat. Online winkelen is prima, maar er gaat niets boven ‘the real thing’.”

Tussen de rekken van 22STORE lukt dat echte winkelen prima. Er hangen stoere (leren) broeken, jasjes met kant, shirts met een hippe print maar ook maxi jurken. Daarnaast verkoopt 22STORE artikelen voor in huis: van een chique servies tot aan een vintage lamp en kaarsen. Opvallend zijn de kunststukken van eigen makelij: Arty-Shock, oude meesters met een knipoog. “Soms vind ik een schat en dan zet ik hem in de winkel in de hoop dat ik er een ander gelukkig mee kan maken.”

Daarmee doelt Arienne onder andere op sieraden van een jonge ontwerpster, maar ook op de enorme roze panter die de etalage siert.

22STORE inspireert je woensdag, donderdag, vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdags van 11.00 tot 17.00 uur en Koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant