Goudwisselkantoor Hilversum is de plek voor in- en verkoop en verpanden.
Goudwisselkantoor Hilversum is de plek voor in- en verkoop en verpanden. Foto:© Foto Miché / Bastiaan Miché
Advertorial

Hoge goudprijs is drukte bij Goudwisselkantoor

Bedrijven

HILVERSUM Nog nooit was de goudprijs zo hoog. Het levert het Goudwisselkantoor Hilversum aan de Vaartweg 14 veel nieuwsgierige bezoekers op die graag willen weten wat hun munten en of sieraden waard zijn. Niet alleen om te verkopen, want het Goudwisselkantoor doet ook aan verpanden.

De geschiedenis van het landelijk bekende Goudwisselkantoor gaat terug naar 1984. De vader van algemeen directeur Johan de Ruiter stond daarvoor met een eigen kraam op de Rotterdamse muntenmarkt en dat leidde tot het bedrijf. Zoon Johan ging vanaf zijn achtste met zijn vader mee en op zijn twaalfde kreeg hij een eigen muntenkraam.

Veiligheid voor alles
Op zijn achttiende stapte hij in de zaak die nu samen met nog vier broers gerund wordt en meer dan negentig locaties telt. “Onze kennis van munten hebben we gecombineerd met de opgedane kennis van goud en zilver en daardoor bieden wij klanten veel”, vertelt de 39-jarige Johan. Behalve de taxatie en in- en verkoop van goud en zilver is dat ook het wisselen van valuta en het verpanden. Klanten zijn welkom zonder afspraak en krijgen in een aparte ruimte de mogelijkheid om hun vragen te bespreken. “Binnenlopen kan nadat wij de deur voor je open hebben gedaan. Veiligheid voor alles”, vertelt Johan.

Wie denkt dat het Goudwisselkantoor alleen gouden Rolexen en trouwringen voorbij ziet komen heeft het mis. “Klanten kopen en verkopen ook hele goudbaren. Ooit werd in een ander filiaal een goudklomp ter taxatie aangeboden. Nabestaanden hadden deze gevonden in een oude videorecorder. Met de huidige koers zou dat een half miljoen euro waard zijn.”

Belegging
De onzekere economische situatie zorgt voor de stijging van de prijs van het stabiele goud. “Voor de één is het een moment om sieraden te verkopen of verpanden. Een ander koopt nu goud als belegging.” Het verpanden vindt steeds vaker plaats, merken ze in Hilversum. “Startende ondernemers die geld nodig hebben komen vaker bij ons. De dienstverlening die de banken vroeger hadden is verschoven naar ons.”

De medewerkers worden intern opgeleid en kunnen op verschillende manieren toetsen of het ingebrachte goud echt is en wat de waarde is. Aan klanten wordt altijd een geldig legitimatiebewijs gevraagd en ter bescherming hangen er camera’s. Het Goudwisselkantoor heeft daarnaast een wisselvergunning voor buitenlandse valuta.

Het Goudwisselkantoor is open maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdags tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.goudwisselkantoor.nl.

Uit de krant