Arie Molendijk.
Arie Molendijk. Foto: Ed van Alem

Bekende taxateur komt naar Hotel Lapershoek in Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - De bekende taxateur van oude boeken, Arie Molendijk, komt volgende week donderdag naar Hilversum. Tussen 14.00 en 16.30 uur is hij in Hotel Lapershoek. 

Molendijk, in het verleden onder meer al actief in Canada, de Verenigde Staten en Australië, vierde op 1 december 2018 zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, Koninklijke Bibliotheek en overheidsinstellingen. “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen”, aldus Molendijk. “De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail”

De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van één tot circa tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, liggen tussen de 25 en 50 euro. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken vanaf 200 euro en tegen een vooraf afgesproken tarief. 

Wie in het bezit denkt te zijn van kostbare boeken, wordt geadviseerd om zeker even langs te komen. Dat kan vanwege de coronamaatregelen alleen op afspraak via 06-27177625. Kijk ook op www.molendijkboeken.nl.

Uit de krant