Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zevende editie Hilversum Actief minder druk, maar in deze tijden druk genoeg

Sport

HILVERSUM - Er waren minder bezoekers en - vanwege de coronamaatregelen - stonden er minder kramen dan voorheen. Desondanks is de zevende editie van Hilversum Actief, afgelopen zondag op het Marktplein goed verlopen. 

Bij elkaar presenteerden 27 verengingen uit Hilversum zichzelf. In de voorgaande jaren stonden zij pal naast elkaar bij de kramen rondom het plein, dit keer stonden deze kramen vijf meter uit elkaar. Afstand houden, was ook dit keer het credo. Ook was er eenrichtingsverkeer om opstoppingen te voorkomen.

Desondanks trok het evenement behoorlijk wat bekijks, kijkt woordvoerder Tom ter Veen van Stichting Sportfair terug. “En dat er minder bezoekers waren dan voorgaande jaren was gezien de huidige ontwikkelingen ook wel logisch. Bovendien zat we wel aan de capaciteit. Het plein was nu wel vol.”

Ondertussen begint Hilversum Actief - zeker bij de verengingen - steeds meer positieve bekendheid te krijgen, meent ook Ter Veen. Opnieuw waren er dansoptredens en demonstraties van sporten. Ook de scouting (foto) was van de partij, net als de duidelijk aanwezige muzikanten van Jong Beatrix. 

Volgend jaar is er opnieuw een Hilversum Actief: dan op zondag 19 september. 

Uit de krant