www.gooieneembode.nl
www.gooieneembode.nl

Vijf redenen waarom je op een e-bike naar je werk moet gaan

Advertorial

Mobiliteit is één van de onderwerpen die ons momenteel het meeste bezighoudt. Waren het voorheen de files die ons op de fiets kregen, stappen we tegenwoordig vanwege Corona op de fiets om het openbaar vervoer te mijden en om onze dagelijkse portie beweging te krijgen.

Eén van de meest effectieve alternatieven voor het openbaar vervoer is de e-bike. De verkoop hiervan zit al jaren in de lift en voorlopig lijkt hier nog geen einde aan te komen. Inmiddels is één op de drie verkochte fietsen in Nederland elektrisch. De e-bike is hierdoor niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. 

Waarom je voor een e-bike moet kiezen
Dat fietsen gezond is weet iedereen. Maar wist jij dat een e-bike veel meer voordelen heeft dan je in eerste instantie zal denken? We zetten vijf voordelen voor je op een rijtje.

1. Mobiliteitsbudget flexibel inzetten
Steeds meer bedrijven werken met een mobiliteitsbudget. Dit betekend dat een werknemer zelf zijn of haar mobiliteitsvraagstuk kan invullen. Voor de één zal dit een treinabonnement zijn, voor de ander een leaseauto of een reiskostenvergoeding van €0.19 cent per kilometer. Voor wie tussen de 10 en 15 kilometer van het werk woont loont een e-bike dan zeker. Deze afstanden zijn prima af te leggen op een e-bike. Op jaarbasis verdien je een e-bike al een groot gedeelte terug. Een e-bike leasen werd per 1 januari 2020 fiscaal aantrekkelijk: je betaald nu slechts 7% bijtelling over de aanschafprijs van een e-bike. Concreet betekent dit dat een e-bike slechts enkele euro’s per maand gaat kosten. Je kunt bij je werkgever informeren of deelname aan fietslease voor jou mogelijk is.

2. Beter voor het milieu
Een elektrische fiets is minder belastend dan een auto. Je maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Zeker wanneer je gebruik maakt van groene energie reduceer je je CO2-footprint enorm. Is je e-bike na een flink aantal jaren afgeschreven? Bijna alle onderdelen zijn prima te recyclen. Zelfs de accu, die na gebruik ontmanteld wordt waarna kostbare metalen teruggewonnen worden.

3. Sneller dan een auto
Veel forensen die 10 kilometer van hun werk wonen, zijn volgens een onderzoek van onderzoeksbureau Right sneller op hun werk dan forensen met de auto. 56% van de forensen was sneller op hun bestemming, doordat er geen oponthoud was door files. Gewoon lekker doortrappen dus!

4. Geen frustraties onderweg
Op een e-bike fiets je ontspannen. Je hebt geen last van verkeersfrustraties als bumperklevers, drukke knooppunten en de vraag of je je afslag nog haalt. Het enige dat een e-bike niet voorkomt is het wachten voor het rode verkeerslicht, maar als dat alles is?

5. Werk aan je gezondheid
Een afstand van 10 kilometer leg je op een e-bike af in ongeveer een half uur. Laat dat nou net de aanbevolen tijd voor je dagelijkse beweging zijn! Wie fietst maakt tijdens het fietsen het hoofd leeg, ontspant en verminderd stress. Regelmatig fietsen voorkomt daarnaast overgewicht en verminder de kans op hart- en vaatziekten. Dit zal voor iedereen de belangrijkste reden moeten zijn om de auto te laten staan en over te stappen op een e-bike. Want één ding is zeker: wie ooit elektrisch heeft gefietst is om en wil nooit meer anders. Zelf proberen? Bij Stella Fietsen Amersfoort maak je vrijblijvend een proefrit op alle elektrische fietsen!


Uit de krant