Het geld dat de politie in beslag nam.
Het geld dat de politie in beslag nam. Foto: Politie

Hilversummer die werd betrapt met acht ton cash en metgezellen langer in de cel

Politie

HILVERSUM - De twee mannen en een vrouw, die begin deze maand zijn opgepakt na de vondst van bijna acht ton cash in een bestelwagen, zitten voorlopig nog vast. Afgelopen week verlengde de raadkamer van de rechtbank het voorarrest van het trio met negentig dagen. 

Het gaat om een 27-jarige man uit Hilversum en zijn 26-jarige vriendin en ook een 42-jarige Soesterberger. Zij werden maandag 5 oktober opgepakt, nadat de politie de Hilversummer op de A1 bij Muiden betrapte met 775.000 euro in contanten. De Hilversummer werd direct aangehouden en het geld en de auto in beslag genomen.

In zijn woning trof de politie vervolgens nog eens 100.000 euro. Verder werd beslag gelegd op digitale gegevensdragers en diverse telefoons. De 26-jarige partner van de verdachte die zich op dat moment in het appartement bevond, werd ook aangehouden. In de auto van de vrouw lag ook nog eens een bundeltje geld, een blok harddrugs en twee Rolex-horloges. Vervolgens werd in de directe nabijheid van het appartement een 42-jarige man uit Soesterberg aangehouden. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid.

In de bijbehorende kelderbox van het appartement troffen agenten vervolgens tientallen tonnen en kartonnen staan, gevuld met wit poeder. Na onderzoek van het LFO bleek dat de kartonnen tonnen gevuld waren met een stof die gebruikt wordt voor het versnijden van cocaïne, in totaal 650 kilo. 

In de kartonnen dozen zaten zakken met de stof Mapa. Dat is een stof die door een chemische reactie wordt omgezet in BMK en dat is weer de grondstof voor amfetamine. Ook hiervan was 650 kilo aanwezig. Verder werd nog zeven liter amfetamine-olie aangetroffen. 

Ook een bedrijfspand in Loosdrecht, gehuurd door de Hilversummer, werd doorzocht. Daar nam de politie een weegschaal met poederresten en een sealapparaat met poederresten in beslag.

Uit de krant