Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nieuw onderkomen voor HOV-post brandweer Hilversum-Zuid

112

HILVERSUM - De zogenaamde HOV-post van de brandweer Gooi en Vechtstreek is verhuisd naar een nieuwe locatie. De extra tankautospuit staat niet meer op de 1e Loswal, maar iets verderop aan de Zeverijnstraat 24F.

Deze post is van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 19:00 uur operationeel. Volgens een brandweerwoordvoerder zijn de werkomstandigheden binnen dit nieuwe onderkomen beter. Ook, zegt zij, is de kans op coronabesmettingen minder. 

Op de eigen website voegt de Brandweer Gooi en Vechtstreek toe: “Er is besloten om te verhuizen omdat de locatie op de Loswal niet volledig aansluit bij de gewenste werkomstandigheden zoals die gesteld worden vanuit de brandweer. In de afgelopen maanden is gezocht naar een nieuwe locatie aan dezelfde kant van Hilversum.”

De HOV-post in dit deel van Hilversum zag in maart dit jaar het levenslicht vanwege de bouw van het Hilversumse deel van de Hoogwaardige Openbaar Vervoer-verbinding en het daarom afsluiten van de Oosterengweg. Met de extra post kan de brandweer in Hilversum-Zuid snel genoeg ter plaatse zijn bij een incident. 

Zie ook: Flink aantal maatregelen voor goede bereikbaarheid brandweer tijdens tunnelklus Oosterengweg

Uit de krant