Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bouw 34 woningen Lieven de Keylaan verloopt voorspoedig

Buurt / wijk

HILVERSUM - De bouw van 34 woningen - 25 appartementen en 9 eengezinswoningen - op de Lieven de Keylaan is inmiddels in volle gang en verloopt volgens een aanwezige medewerker van bouwbedrijf Trebbe voorspoedig. Na de jaarwisseling start iets verderop de bouw van 37 appartementen voor de sociale huur. 

De 34 woningen (foto onder) die nu al worden gebouwd, zijn naar verwachting medio volgend jaar klaar. Het ontwerp van Moke Architecten uit Amsterdam is vanuit een intensief participatietraject met buurtvereniging BIK tot stand gekomen. Door te kiezen voor een laag volume en kappenarchitectuur zijn de woningen en appartementen volgens de betrokkenen goed ingepast in de bestaande omgeving. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Moke Architecten Amsterdam

De woningen en appartementen worden all-electric. Voor zowel de woningen als de appartementen is gekozen voor een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat en betaalbaarheid voor de bewoners voorop staan. “Wij zijn trots dat we na een lang, intensief traject met veel betrokken partijen, en in het bijzonder de omwonenden, 34 woningen mogen toevoegen aan de woningmarkt van Hilversum”, gaf projectmanager Sabrina Kuhlman bij de Alliantie Ontwikkeling eerder al aan. “Onze gezamenlijke belangen en uitgangspunten resulteren in mooie, duurzame en betaalbare woningen voor een sociale doelgroep, passend in de bestaande omgeving.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Dudok Wonen

De 37 appartementen binnen een drie bouwlagen tellende complex, waarvan de bouw dus volgend jaar begint, komen voort uit een deal tussen Jorritsma Bouw en Dudok Wonen. Deze appartementen hebben een berging en een balkon of tuin en de auto’s kunnen op eigen terrein geparkeerd worden. Het gebouw is ontworpen door Moke architecten uit Amsterdam. Er worden meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zo komen er zonnepanelen, warmtepompen en laagtemperatuur vloerverwarming. Begin 2022 worden de woningen opgeleverd.

Uit de krant