Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Wintersessies De Vorstin met Steffen Morrison en Jimmy Rosenberg

Cultureel

HILVERSUM - Ondanks alle coronabeperkingen is men binnen Podium de Vorstin druk doende met een programma voor na de jaarwisseling, onder de noemer ‘Wintersessies’. 

Het Hilversumse poppodium zegt met artiesten als soulzanger Steffen Morrison, Sinti gitarist Jimmy Rosenberg, de Portugese fado-soulheld Fernando Lameirinhas, de Pop Bizz Quiz en nieuwe muziek-platform Patat Met te hebben gekozen voor een breed programma. De eerder verplaatste Herfstsessies van rapper Brainpower en saxlegende Hans Dulfer maken de Wintersessies compleet.

Bezoekers maken tijdens De Vorstin Wintersessies deel uit van een persoonlijk concert van diverse artiesten in aangepaste bezetting. De shows worden door publiek zittend op bioscoopstoelen beleefd, waardoor de anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd. Ondanks de constant veranderende en beperkende maatregelen staat er deze winter een prachtig programma in de Vorstin”, aldus directeur Wilco Witte. “De honger naar livemuziek blijft groot in Hilversum en ‘t Gooi. Daar een grote bijdrage aan kunnen leveren is wat ons hier aan de Koninginneweg iedere dag drijft.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Overigens waren er de voorbije weken nog wel wat activiteiten in de Vorstin. Zo wordt sinds oktober iedere zaterdagmiddag het radioprogramma AvroTros Muziekcafé opgenomen in De Vorstin. Daarnaast weten ook steeds meer instellingen, opleidingen en bedrijven hun weg te vinden naar de verschillende zalen van de concertlocatie aan de Koninginneweg. 

De afgelopen maanden fungeerde het poppodium bijvoorbeeld als externe opleidings-, vergader- en opnamelocatie voor podcasts, maar ook het lokale ROC, Dutch Media Week, NPO en verschillende omroepen maken gebruik van de vele multimediafaciliteiten die De Vorstin biedt.

Het programma van de Wintersessies tot en met februari: Steffen Morrison (8 januari), Pop Bizz Quiz (13 januari), Hottub Heroes (15 januari), Dulfer 80 (22 januari), Jimmy Rosenberg (29 januari), Fernando Lameirinhas (5 februari), Pop Bizz Quiz (10 februari) en Brainpower (26 februari). 

Meer over de kaartverkoop en overige informatie is te vinden op de website van De Vorstin: www.devorstin.nl

Uit de krant