Afbeelding
Foto: Politie Hilversum

‘Uit de bocht gevlogen’ Hilversummer is rijbewijs kwijt

Politie

HILVERSUM - Een 26-jarige Hilversummer heeft er vannacht een behoorlijk potje van gemaakt. Hij crashte met zijn auto, verliet de plek van het ongeval, werd vervolgens snel opgepakt, bleek onder invloed achter het stuur te hebben gezeten en is door dit alles zijn rijbewijs kwijt. 

Om 03.10 uur kreeg de politie een melding binnen van een verkeersongeval. De bestuurder was op het Oostereind uit de bocht gevlogen en was half op de parkeerplaats van de Van Linschotenlaan terecht gekomen. De voorkant stond op het asfalt, terwijl de achterkant was blijven hangen op de rand van de bosschages. 

De man verliet zijn wagen én de plaats van het eenzijdige ongeval. Dankzij alerte getuigen was de 26-jarige snel achterhaald en kon hij worden aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval én het rijden onder invloed. 

De Hilversummer was met drank op achter het stuur gekropen en tevens had hij cannabis gebruikt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zodra de uitslag van het bloedonderzoek binnen is wordt proces-verbaal opgemaakt, meldt het Hilversumse politiekorps op één van de sociale mediakanalen.

Uit de krant