Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Foto’s

Nieuwe tentoonstelling ART Hilversum nu te zien in kelder oude C&A-gebouw

Cultureel

HILVERSUM - Ook het enorme souterrain van het voormalige C&A-pand - waar momenteel kunst van ART Hilversum-kunstenaars is te zien - was toen alle musea dicht moesten gesloten. Zondag echter gingen de deuren weer officieel open.

Zoals bekend is Boekhandel Voorhoeve de nieuwe bewoner van het toch iconische pand in het centrum van Hilversum. Maar ook al sinds medio oktober is er in de kelder beeldende kunst te zien; in elkaar afwisselende exposities, onder het motto ‘Couleur Locale’. 

De eerste van drie exposities was tussen 18 oktober en 5 november te bewonderen. Nu is er deel 2 met in totaal twaalf deelnemende kunstenaars. De namen: Edith van Eijden, Anet Kazemier, Hetty Kok, Loes Koopman, Hans de Kort, Brigitte van Mechelen, Dick Sierksma, Francoise Stoop, Ozlem Tas, Ton van Velsen, Anna Visser en Monique van Wijk. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Wethouder Gerard Kuipers van cultuur verrichtte zondag de officiële opening en was onder de indruk, vertelt ART Hilversum-voorzitter Ineke van de Rotte. “Hij noemde het opvallend dat er in deze coronatijd toch nog zoiets iets is te zien. Ook vond hij het heel sfeervol en ‘net een echte tentoonstellingsruimte’.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Volgens Van de Rotte wordt de expositie sinds half oktober door gemiddeld 150 mensen per dag bezocht. “Maar het is wel coronaproof”, benadrukt zij. “Als er tien mensen tegelijk zijn, heb je nog niet het gevoel dat het vol is. En de mensen blijven niet lang. Ze komen binnen, kijken tien minuten rond en zijn weer weg.”

De expositie van nu is tot en met zondag 6 december te bekijken. Daarna volgt nog vier weken lang de derde en laatste ronde. De tentoonstelling is te bezoeken via de ingang van de pop-up-store van Boekhandel Voorhoeve, en is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op arthilversum.nl. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant